Betaalbaar
 

Bussen en touringcars zijn het meest kosteneffectieve en economisch gezonde middel voor personenvervoer. Reizen per trein is vaak twee keer zo duur als reizen per bus, terwijl reizen per auto bijna drie keer zo duur is.

Meest betaalbare vervoermiddel

Talrijke studies hebben al bevestigd dat bussen als openbaar vervoermiddel lagere totale bedrijfskosten hebben dan treinen. Een onderzoek in Duitsland bracht aan het licht dat de totale kosten voor een moderne LRC-trein 90 % hoger liggen dan de totale kosten voor het vervoer van hetzelfde aantal passagiers per bus.

In het VK kost het twee keer meer om met de auto van Londen naar Manchester te rijden (96 USD) dan met de bus (37 USD). De kostprijs per persoon voor een rit van Edinburgh naar Oxford bedraagt met de auto 181 USD en met de trein 145 USD ten opzichte van amper 91 USD met de bus.

Volledige dekking van infrastructuurkosten

Trouwens, in de meeste Europese landen betalen bussen en touringcars tussen 1,5 en 2 keer meer via allerhande belastingen en lasten zoals bus- en touringcargerelateerde overheidsuitgaven, waaronder investeringen in nieuwe wegen en het onderhoud van bestaande wegen.

De beste kosteneffectiviteit

In Europa is het openbaar vervoer dat door private vervoerders wordt verstrekt uitermate kosteneffectief. Volgens de Europese Commissie heeft iedereen voordeel bij een gereguleerde concurrentie.

In de VS zorgen touringcars ervoor dat miljoenen Amerikanen zich op kosteneffectieve wijze kunnen verplaatsen met nagenoeg geen kosten voor de belastingbetaler, terwijl andere vervoersectoren jaarlijks miljarden dollars staatssteun ontvangen.

In Finland dekken private bedrijven 83 % van hun eigen kosten.

In het VK wordt meer dan 85 % van alle openbare busdiensten op basis van zelffinanciering verstrekt zonder overheidssubsidies.

In de VS is het private commerciŽle busvervoer goed voor slechts 0,06 USD aan overheidssubsidies per passagiersrit, terwijl het lokale openbaar vervoer (stedelijk vervoer) 0,77 USD per passagiersrit, de commerciŽle luchtvaartondernemingen 4,32 USD per passagiersrit en Amtrak, de Amerikaanse spoorwegmaatschappij, 46,06 USD per passagierstrip ontvingen.

 
 

 

Nieuw!

d-artagnan | all for advertising